Follow us on G+

Responsive Advertisement

Vokoscreen - instrument screencast pentru Linux

Crearea de screencast este preferat de multi utilizatori Linux, astfel incat acestia sa poata scoata in evidenta ceea ce au facut cu distributia lor sau tutoriale video despre utilizarea unei aplicatii. Sunt folosite, de asmenea, de o multime de bloggeri pentru a oferi o demonstratie video (chiar eu am folosit Vokoscreen, realizand imaginea gif animata din articolul htop - monitorizarea proceselor in timp real). Pentru cei care nu stiu, un screencast este un video de pe desktop.

Desi exista mai multe instrumente pentru screencast, chiar unele bazate pe web cum ar fi Screencast-o-matic, Vokoscreen este una dintre cele mai bune aplicatii si usor de utilizat.

Are o interfata bazata pe file cu pictograme si functionalitate. Cu Vokoscreen puteti inregistra, de asemenea, cu webcam-ul si mari parti ale ecranului in timp ce inregistrati. Puteti selecta rata de cadre si formatul de iesire (mkv, mp4, gif) care vor fi stocate implicit in aceasta locatie /home/user/video.


Pentru utilizarea acestei aplicatii mai intai trebuie sa o descarcati de la acest link Vokoscreen.

Instalarea aplicatiei se realizeaza introducand urmatoarea comanda in terminal:
$ su
# rpm -ivh *.rpm

Vedeta acestui articol este un instrument de screencast numit Vokoscreen care poate fi util oricarui utilizator in realizarea de video de pe desktop. Pana data viitoare puteti sa dati un like acestui articol, sa-l distribuiti sau sa lasati un comentariu.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii